Despre relatii

Am citit un articol pe blogul lul Anne despre ce isi doreste de la barbatul ideal, articol care a provocat un viral bineinteles. Are cateva puncte interesante,si un punct care a provocat reactii intense. Despre ce vreau eu sa scriu? Nu despre femeia ideala(difera de la barbat la barbat) si nici despre barbatul ideal(la fel probabil 1000 de femei = 1000 de pareri). Vreau sa scriu despre ce ne face sa pasim intr-o relatie, ce ne indeamna sa o continuam si ce ne determina sa o incheiem.

Ce ne face sa pasim intr-o relatie? Cred ca aici este simplu! Ne place persoana, si imaginea pe care o avem despre acea persoana. Spun asta deoarece de cele mai multe ori nu ne indragostim de cele(cei) din cercul apropiat. Inceputul este simplu, frumos incitant. Descoperi persoana de langa tine, exista elementul de noutate, si de cele mai multe ori esti incantat(a) de faptul ca in sfarsit dupa o vreme ai pe cineva langa tine.

Ce ne indeamna sa continuam? Cam aceleasi motive ca mai sus, imbinate cu ideea de stabilitate – afectiva, potrivirea de caracter, pasiuni  comune, buna intelegere si multe alte motive.  Si totusi dupa o perioada(mai mica sau mai mare – depinde de fiecare in parte) de cele mai multe ori intervine implacabila despartire. De ce?

Experienta m-a invatat ca intervine la un moment dat rutina(bineinteles depinde in egala masura de amandoi ca ea sa nu se instaleze), si oricat am incerca sa ne impotrivim acestei rutine, ea tot reuseste sa isi faca loc in viata noastra. Intervin prietenii fiecaruia si nu intodeauna in favoarea relatiei, intervin ambitiile personale care dupa o anumita perioada reies la suprafata. Si bineinteles in viata fiecaruia apar terte persoane. Toate acestea probabil nu ar reprezenta un capat de lume, daca nu am renunta la un moment dat sa luptam in favoarea respectivei relatii. Frederic Beigbeder spune ca “Dragostea dureaza trei ani”. Vad in jurul meu multe cazuri care il contrazic. Dar din pacate, vad si mai multe cazuri, in care are dreptate. Inclusiv cazul personal.

Advertisements
This entry was posted in Politica sufletului and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Despre relatii

 1. Irina Baciu says:

  Multe cupluri nu reusesc sa treaca de etapa indragostirii si sa iubeasca cu adevarat. Momentul in care trebuie sa admiti ca persoana respectiva are destule defecte cu care ar trebui sa traiesti ca sa beneficiezi de calitatile sale in acelasi timp, ii face pe multi sa o ia la fuga.Cred ca multi oameni se pot indragosti, dar nu multi pot iubi…

 2. Rodica says:

  cred că dacă te îndrăgosteşti de cine îţi este prieten/ă e mai greu să se instaleze rutina! ”rutina” e chestia aia, care se aplică doar în cazurile în care la început ai ”minţit” la greu, asigurându-ţi o imagine cât se poate de frumoasă şi de….falsă! Pe prieteni nu mai e cazul să-i impresionăm…

 3. vladvvlad says:

  exact ce spuneam… 1000 de cazuri 1000 de pareri… 🙂

 4. Rodica says:

  nici economia nu e ce se…vrea! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s