Militarul Fanfaron – Ziua Bloggerilor la Masca

Miercuri, 13 Februarie 2013 – o zi de 13 iesita putin din tipar. De ce? Deoarece multumita Irinei, am aflat(cu o zi inainte) despre editia a 3-a a evenimentului denumit generic “Ziua Bloggerilor la Masca”, eveniment la care am ajuns datorita norocului de a prinde un ultim loc(multumesc doamnei Anca Florea pentru promtitudine)

Imagine.

Evenimentul a constat in prezentarea piesei “Militarul Fanfaron”  a carei premiera oficiala va avea loc maine 17 Februarie 2013, piesa despre care sincer, informatii prea multe nu am gasit(cu exceptia faptului ca este pusa in scena in regia lui Mihai Malaimare), si o intalnire intre bloggeri si actorii si realizatorii acestui spectacol. M-am dus manat de curiozitate, in conditiile in care despre Teatrul Masca, la fel, foarte multe informatii nu aveam  – cu exceptia faptului ca am avut ocazia odata sa ii vad cu scena mobila la intrarea in parcul Herastrau.

“Daca am avea puterea sa ne intoarcem in timp, in linistea incredibila a veacurilor Antichitatii am putea savura o farsa spusa tacticos, ca o poveste amuzanta rostita tacticos la un chef” – fraza de inceput din flyerul de prezentare primit la intrare – caracterizeaza cel mai bine ideea acestui spectacol – o farsa despre iubire. O poveste amuzanta, jucata de niste oameni extraordinari(am remarcat in mod special pe Paelestrio – Aurel Sandu; Sceledrus – Sebastian Ghita, superbul cuplu curtezana – sclava: Acroteleutia – Iulia Dumitru, Milphidippa – Ada Dumitru care in viata reala sunt de fapt mama si fiica, si bineinteles cantareata – Haricleea Badescu – a carei replica “Du-te mai!” va va ramane si voua – celor ce veti alege sa vizionati spectacolul, ca si mie, bine intiparita in minte). A fost o explozie de bucurie, de la intrarea in sala pana la final, care ne-a facut pe noi – spectatorii sa aplaudam minute in sir, un joc interactiv, in cadrul caruia publicul este al 14-lea actor. Nu voi dezvolta prea mult despre subiectul piesei, deoarece ea trebuie sa fie vazuta, traita si inteleasa de fiecare in parte.

Oricum cei interesati despre acest spectacol pot gasi mai multe informatii pe pagina oficiala a Teatrului Masca, iar linkuri catre articole despre acest spectacol puteti gasi aici.

Sfatul meu: Mergeti si vedeti acesta piesa! Veti pleca de acolo probabil obositi – de la cat veti rade.

Advertisements
This entry was posted in Ultimele Aberatii and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Militarul Fanfaron – Ziua Bloggerilor la Masca

  1. Pingback: Noi nu cunoaştem bloggeri, noi avem prieteni! | Teatrul Masca Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s