Provocari

Imagine

Viata este o provocare. Tine de fiecare dintre noi cum sa tratam aceasta provocare. Avem momente de urcare, si momente de coborare, care ne definesc ca indivizi. Ne definesc deciziile pe care le luam, ideile pe care le acceptam, oamenii cu care ne inconjuram, actiunile pe care le intreprindem. Problema intervine in momentul in care ne dam seama ca am ajuns intr-un punct in care nu am fi vrut sa ajungem, un moment in care facem un rezumat din care reiese ca drumul pe care mergem nu este cel dorit, imaginea pe care o proiectam este eronata, atitudinea pe care o avem este  gresita. Ce e de facut in acest caz?

Am avut de-a lungul timpului ocazia sa merg la multe cursuri, si workshop uri de vanzari si nu numai, din care din nefericire(pentru mine), am evitat sa extrag ideile general acceptate despre cum sa iti contruiesti un drum cu o baza solida, despre cum sa iti construiesti viata. Si acum regret ca nu am aplicat ceea ce deja stiu de multa vreme.

Revin la intrebarea: “ce e de facut in acest caz?”

Vorbind strict de parerea mea si de anumite ganduri care ma bat in ultima vreme, cred ca pe primul loc se afla reconcilierea cu trecutul, rezolvarea situatiilor care nu ne dau pace. Un om impacat cu trecutul este un om care poate dormi fara cosmaruri. Si de aici putem incepe sa construim. Cred ca este nevoie in primul rand de o vointa de fier. Dupa cum imi spunea cineva, candva, o persoana nu se poate schimba. Vreau sa fiu cel care o contrazice! Cel care ii va demonstra contrariul. Pentru ca schimbarea sta in puterea fiecaruia dintre noi. Dar iti trebuie in primul rand o atitudine pozitiva, si multa vointa. E usor sa spui ” de maine nu mai fumez”(de exemplu), iar la sfarsitul zilei de maine vei constata ca ai fumat. Si vei gasi motive(m-am enervat, eram la o bere, etc) pentru care nu ai indeplinit ceea ce ai spus. Consider ca schimbarile mari se fac in timp, timp in care vom trece printr-un cosmar! O perioada grea, deoarece este o perioada in care trebuie sa ne concentram asupra unor aspecte care ne defineau odata, si care probabil trebuiesc imbunatatite/schimbate. Trebuie sa invatam sa renuntam(cel putin pentru moment) la lucruri care ne faceau placere, trebuie sa regandim ceea ce dorim pentru noi pentru viitor, trebuie sa selectam oamenii, si precum si genul de oameni pe care ii dorim alaturi de noi in viitor, trebuie sa ne reproiectam perspectivele prin intermediul unor tinte tangibile, definite clar ca si perioada de timp. Lamentarea functioneaza, dar pentru cat timp? Gandurile negre? Oau!! Cele mai bune prietene(cu lamentarea), dar care pe termen lung,  cred ca duc intr-un punct din care ne va fi greu sa iesim. Schimbarea este grea, cere sacrificii, dar rezultatele, vreu sa cred, vor fi pe masura provocarii impuse de aceasta schimbare. 

Intrebarea este: Avem curajul sa raspundem acestei provocari?

 

 

Advertisements
This entry was posted in Ultimele Aberatii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Provocari

  1. Crisego says:

    Trebuie sa avem acest curaj! Altfel….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s