Articol scris din prima incercare

Imagine

Particip la un concurs care imi da diverse teme de discutat.

Teme pe care trebuie sa le evidentiez prin ochii mei. Proba serii? Stampile si obiecte de papetarie accesibile. Destul de simplu la prima vedere. Si totusi atat de complicat.

Ce as putea scrie de stampile? Sau despre pixuri?

 Imagine

Sau despre alte obiecte de papetarie(hartie, agrafe. corectoare si lista poate continua)? Lucruri uzuale, comune, care nu iti atrag atentia. Nu lucrez intr-un birou. A, da! Aici incepe distractia. Folosesc circa 3-5 pixuri zilnic(nu este o exagerare – aceasta este media calculata de pixuri pierdute in ultima saptamana). Am un stil propriu, atat de imprastiat, incat zilnic, cu o regularitate alarmanta(in jurul pranzului), ma trezesc ca nu mai am nici un pix functional in preajma(am mereu vre-o trei “exemplare” defuncte). Ar trebui inventat pixul atasat de utilizator. Asta despre problema mea cu acest instrument de scris atat de necesar mai ales atunci cand iti lipseste.

In acelasi timp, zilnic, utilizez un capsator. Cea mai tare produs inventat vreodata(nu lasa foile sa fie imprastiate de vant). Si este foarte tare, extrem de util, cel mai bun prieten, pana in momentul in care… ramane fara capse. Sa vezi ce fain este cand descoperi ca nu esti dotat cu o rezerva de capse, aflate la indemana ta in momentele de maxima intensitate.

Imagine

Asa ca obligatoriu trebuie sa mai ai in dotare si agrafe de birou(stii, bineinteles chestiile alea metalice care tin atat de bine locul capselor cand acestea din urma lipsesc cu desavarsire). Cu sau fara voia mea, ma simt obligat sa recunosc ca aceste trei obiecte enumerate, imi provoaca dependenta. Nu stiu sa explic frustrarea oferita de lipsa oricaruia dintre acestea. Mai are sens sa pomenesc despre momentele in care astrele comploteaza impotriva mea si nu am nici unul disponibil? Improvizeaza Vlad! Sa te tii atunci solutii, de la defunctele pixuri combinate in vederea obtinerii unuia functional(un fel de : din trei dacii si doua trabanturi facem un Porsche), pana la inevitabila goana dupa ele prin magazine! Dar, prietene, si asta reprezinta o piatra de hotar. Pentru ca nu poti achizitiona orice pix(mie trebuie sa imi placa cum sta in mana, si cum scrie), capsatoare(grea alegere) trebuie sa aiba niste calitati gen: care este numarul de coli A4 maxim capsabile? Iar agrafele? Cate modele… culori. marimi. Intelegi de ce am spus la inceput ca nu este atat usor sa vorbesti despre ele? As mai putea sa intru in niste detalii de genul producatori, calitati, game de preturi. Se gasesc si online Dar sincer pe mine chiar ma depasesc aceste detalii. Pixul trebuie sa scrie(si sa imi placa modul in care o face), capsatorul trebuie sa capseze(din nefericire nu s-a inventat capsatorul cu “munitie infinita”), iar agrafa… biata agrafa, trebuie sa fie acolo(stiai ca uneori poti sparge si usa cu o agrafa? eu chiar am facut-o cand am ramas incuiat in propria-mi casa).

Trei obiecte de papetarie, cate povesti? Tu, prietene, imi poti relata vre-o intamplare memorabila legata de vreunul dintre cele trei produse de papetarie enumerate?

Articol scris pentru SuperBlog2013

Advertisements
This entry was posted in SuperBlog 2013, Ultimele Aberatii and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Articol scris din prima incercare

  1. Rodica says:

    pe tine nu te-a capsat nimeni? :)))))))))))

  2. Chiar m-a amuzat articolul asta, sa stii ! Si chiar e un lucru bun, tinand cont ca ziua mi-a fost naspa! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s