Casa Deleanu

Voi incerca astazi sa va reamintesc despre o familie pe care probabil, voi cititorii o cunoasteti. O familie ce traieste in imaginatia noastra, dar care a inspirat generatii intregi. O familie care m-a primit mereu in mijlocul ei, facandu-ma sa ma simt – vremelnic, o ruda mai indepartata, si totusi foarte apropiata de ea – familia Deleanu.

Domnul Deleanu, avocat – un om care intodeauna a avut in vedere bunastarea familiei sale, fericirea sotiei, si nu in ultimul rand pe cea a copiilor. Figura paterna prin definitie, specialist in domeniul sau, si extrem de legat sufleteste de cei care ii dau energie – copiii sai. Un model de urmat, prin implicarea de care da dovada in tot ceea ce intreprinde, un om pasionat de tot ceea ce este nou, si de bauturi rafinate. M-a invatat sa fiu tenace. In tot ceea ce fac.

bar-glob-

Doamna Deleanu – figura centrala a acestei familii si sufletul pereche al domnului Deleanu. Crescuta in mod sever de o matusa, cunoaste importanta prezentei active a unei mame in viata celor mici, incearca mereu sa le ofere acestora un sprijin in luarea celor mai bune decizii pentru ei.

colier

Danut – baiatul familiei, un vesnic visator, foarte apropiat de mama sa, mereu aflat in antiteaza cu sora, un romantic incurabil. Un frate pe care nu l-am avut nicioadata.

Olguta a fost, este si va fi intodeauna de departe preferata mea. Olguta a dat mereu dovada de o energie debordanta, a umplut mereu de veselie incaperile vizitate, a stiut sa aduca zambetul pe buzele tuturor chiar si atunci cand situatia nu o impunea. Copilul frumos si nebun al generatiei sale, o optimista incurabila, mereu incantata de ideea de a primi sau oferi cadouri. Un personaj atata de real – pentru ca totusi vorbim despre un personaj, incat prin simpla sa evocare, readuce la viata spiritul Medelenilor. Spiritul copilariei si al adolescentei.

colier-ol

Si nu voi uita sa o mentionez si pe Monica. “Ingerul blond” al doamnei Deleanu, si puntea de legatura intre cei doi frati(Danut si Olguta).

balanta-zodie-2400-842669-1-155x155x0

Copilul cuminte si inteligent pe care probabil toate mamele si-l doresc.

 

Toti am cunoscut aceste persoane in casa de la Medeleni. Un conac moldovenesc, primitor, frematand de viata. In loc pe care mi-ar fi placut sa il pot vizita in viata reala. Dar pe care il voi purta cu mine, mereu, in imaginatie.

Articol scris pentru SuperBlog2013

Proba Sponsorizata de luxurygifts.ro

 

Advertisements
This entry was posted in SuperBlog 2013. Bookmark the permalink.

One Response to Casa Deleanu

  1. Rodica says:

    Ce mi-a chinuit-o minunat adolescenţa, cartea asta…la recitire, mai ales!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s