Poveste visata

Imagine

A fost odata ca-n povesti, ca de nu ar fi fost nu s-ar mai povesti, un baiat. Si baiatul seara de seara avea un vis.

Se facea (in vis) ca este paj la o curte domneasca. Mai moderna. Dintr-o tara ca Andorra sau ceva asemanator. Regatul respectiv nu era nici foarte populat, si nu avea nici foarte multe orase. Dar era vestit. Printre altele, si pentru frumusetea printesei. Bineinteles de-a lungul timpului, multi (sa le zicem) cavaleri au incercat in fel si chip sa cucereasca mana printesei, Dar fara succes.

Timpul trecea, iar parintii printesei i-au cedat acesteia conducererea micului regat, lasand-o sa isi aleaga totodata singura si pe cel care sa ii devina sot.

Pajul, vechi sfatuitor de taina al regelui, ramase in continuare sfatuitorul noii regine.

Treburile continuau sa se desfasoare bine in regat, dar cu toate acestea regina, care primise titlul de Killer Queen – cu referire la frumusetea ei rapitoare bineinteles, stia ca vine vremea in care sa isi gaseasca un sot.

Ceru sfatul pajului, care se gandi ca daca ar face un anunt in acest sens, se vor gasi foarte multi dornici care sa ravneasca la titlul de rege.

Asa ca pajul (asemanator unui “Merlin” modern), consulta cartea magica denumita “fata de carte”, si sfatui printesa sa isi destainuie in cadrul jurnalului saptamanal de la curte, denumit intamplator “blog”, criteriile de selectie pentru alegerea viitorului sot.

Dupa saptamani de cautari, regina impreuna cu pajul alesera trei mandri cavaleri care sa aiba o ultima confruntare in vederea castigarii jartierei buclucase.

Primul cavaler reprezenta tinutul Ligii Campionilor. Era un erou denumit “galactic” printre marii duelisti ai tinutului, reusind sa invinga de-a lungul timpului prin viteza si miscarile sale agile, armate intregi formate din fundasi, portari, atacanti, iar ziaristii facand-ul ravnit printre domnitele din lumea intreaga. Dar dupa cum era de asteptat, acest cavaler pica la proba fidelitatii, cazand prada domnitelor aflate la curtea din regatul asemanator cu Andorra.

Cel de-al doilea cavaler venea din tinutul Ferentaxis, prezentandu-se la curte pe un roib alb 600SL, si avand asupra-i zece camasi de schimb, pe care le tinea dupa el, deoarece muzicantul pe care il avea mereu in preajma, ii fredona suav “supararea cand imi vine/ rup camasa de pe mine”. Proba care l-a invins pe acesta a fost conjugarea verbului “a fi”. Consultand de zor papirusurile denumite “almanahe de specialitate”, nu ajunse la nici un rezultat multumitor, si rupand inca o camasa pleca acasa in scartait de copite. Iar muzicantul urla cat il tineau rarunchii: “oooo, viata meaaaa!”

Cel de-al treilea cavaler venea din regiunea “Hollywoodland”, era fermecator la vedere si avea vorba bine ticluita. Trecand de probele la care ceilalti doi rivali au dat gres, a fost supus probei supreme care consta in descoperirea esentelor parfumului preferat al reginei,

Cavalerul ceru o zi de gandire si dupa consultarea oracolului denumit “goagal”, reusi sa ii ofere reginei raspunsul dorit: parfumul avea la baza esente de: fructe de pădure, celosia si praline.

Ei dragilor, ma veti intreba acum daca cel din urma cavaler a reusit sa cucereasca inima si mana printesei, Nu as putea sa va spun, deoarece m-am trezit din vis, am baut o mare cana de cafea si am revenit la viata reala.

S-am incalecat p-o sa, s-am scris articolul pentru SuperBlog2013… Asa!

Advertisements
This entry was posted in SuperBlog 2013 and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Poveste visata

  1. Rodica says:

    :))))))))))) eu zic să-l continui…visul! păcat să pierzi lucruri palpitante, întâmplate după perdeaua visului!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s