În lipsa rezoluției de anul nou…

Image

Viața este o cursă.  O cursă în care premiul cel mare este fericirea ta.

Viața înseamnă schimbare. Depinde de ține să o îmbrățișezi.

Iar atunci când avem impresia că am îndeplinit cele două deziderate menționate anterior, viața găsește ceva nou să ne arunce în față. Iar noi, suntem obligați să improvizăm, găsind soluții, adaptandu-ne în continuare. Suntem obligați să înfruntăm durerea, și de cele mai multe ori se întâmplă să facem asta exact atunci când suntem cel mai puțin pregătiți.

Uităm că bucuria se poate găsi în zâmbetul unui copil, “mulțumesc- ul” unui prieten, sau într-un răsărit de soare. Uităm sau evităm să spunem “te iubesc!” deoarece nu vrem să părem “veriga slabă”. A spune cuiva “te iubesc” înseamnă să îți asumi un risc – riscul de a nu ți se răspunde la fel. Înseamnă să treci peste frică, să fi dispus să faci o schimbare în modul de a fi, modul de a gândi, modul de a te comporta. Pentru că odată ce ai spus asta, ziua de mâine nu va mai fi la fel ca cea de ieri.

Există teama de eșec. Dar eșecul poate și va veni oricum, oricând, sub orice formă. Este inevitabil și de neevitat.  Depinde de noi modul în care îl tratăm. Depinde de noi să fim în stare să mergem mai departe, trecând peste “nu” urile apărute în viața noastră. Depinde de noi ca după fiecare lovitură, fiecare căzătură, să fim în stare să ne ridicăm în picioare și să mergem mai departe. Nu te lăsa doborât[ă], nu renunța!

Trăim ziua de azi cu gândul la viitor. Dar când a fost ultima oară când te-ai bucurat de ziua de azi? Când ai stat ultima oară să studiezi ceea ce se întâmplă în jurul tău? Când ai admirat ultima oară arhitectură unei clădiri, frumusețea cerului, zâmbetul unui trecător? În goana după viitor uităm de prezent. Viitorul este în continuă schimbare, este plin de lumini și umbre, dar începe de azi. De ce să nu încercam să ne bucurăm și de azi înainte de a deveni “ieri” ?

Toată lumea crede în “noi începuturi”. De cele mai multe ori un nou început coincide cu un început de an, poate o zi de naștere. Sunt termene pe care ni le autoimpunem, deoarece așa se obișnuiește. Dar de cele mai multe nu le respectăm . Așa că NU aștepta să înceapă un an nou pentru a te lăsa de fumat, pentru a-i spune ce simți, pentru a face o schimbare în viața ta. Amintește-ți că viața este o cursă, că schimbarea este benefică și că fericirea este premiul tău. Concurează și câștiga!Deoarece altă soluție nu este viabilă. Deoarece este singura soluție.

Advertisements
This entry was posted in Pareri, Ultimele Aberatii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to În lipsa rezoluției de anul nou…

 1. Natural says:

  De ce zici ca lipseste rezolutia 🙂 Imaginea are o rezolutie destul de buna :)) Ca si imaginea de ansamblu :))) Spor!

 2. Sonia says:

  De mâine, de luni, de luna viitoare… mi-este atât de cunoscut. Și ai dreptate, de prea puține ori aceste cuvinte înseamnă termene pe care le și respectăm. Cu toate astea eu cred în noi începuturi. Mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu beneficiara lor. Și am învățat că uneori ele vin când nici măcar nu le mai aștepți. Așa că, cel mai bine, să ne bucurăm de fiecare lucru din jurul nostru. Noul început poate sta ascuns chiar în el. Și nu va mai fi nevoie să așteptăm până mâine, luni, luna viitoare…

 3. Dana Lalici says:

  Viata, da, e o cursa si mai e si una cu obstacole. Sper ca fericirea sa nu fie numai la sfarsit….la linia de final, ci pe parcurs, macar din loc in loc. Ar trebui sa fie cand obosesti si simti nevoia sa iti tragi sufletul. Sau cand sprintezi. Sau…mai des. Un pic macar.

 4. raluka says:

  schimbarea este benefica, viata este o cursa da .. si fericirea sta in mainile noastre si nu trebuie sa asteptam.. ce articol frumos si motivational!! La multi ani, superbloggerule!!

 5. Nu astepta noul an ca sa ii spui ce simti! Spune-i azi! 😀

 6. Nu am evitat niciodata sa spun ce simt doar ca sa nu par slaba. Din contr,a uneori mi-e prea greu sa fiu puternica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s