Respect

Probabil in titlu ar fi trebuit sa mentionez: “Respect Aura Ion”. Dar nu o voi face. A fost un om, pe care nu l-am cunoscut. Un om pe care mi-as fi dorit sa il cunosc. Un om care fara sa stie care va fi deznodamantul s-a imbarcat intr-o aventura. Pentru ea o aventura a cunoasterii. Cu un deznodamant tragic. Dar nu voi vorbi despre asta.

Voi vorbi despre cei ca ea, oameni care se afla printre noi, si care isi daruiesc timpul pentru a ii salva pe cei aflati la nevoie. Voluntari in serviciile de urgenta, angajati,  salvamonti, oameni de munte, sau pur si simplu oameni.

Voi vorbi despre faptul ca odata cu disparitia acestei fete, am realizat ca in Romania inca mai exista onoare si demnitate. Nu la un nivel inalt.

Voi aminti in trecat despre cateva cunostinte, care isi sacrifica timpul, energia si tineretea misiunilor voluntare. O fac din placere. cu abnegatie. fiind in stare sa renunte la orice pentru a face ceea ce le place: sa isi ajute semenii.

Sunt persoane care nu apar in tabloide, oameni despre care nu discuta presa, decat in momentele in care se mai pot castiga cateva puncte de rating(din nefericire asta este si cazul de fata)chiar daca asa isi fac iesirea din scena.

Sunt unii dintre aceia care ma inspira, fara a epata in vreun fel.

Si totusi, tocmai anonimatul acesta de care au parte, probabil le da puterea de a merge mai departe. Desi ar merita promovati. In loc sa ne amintim de nu stiu ce nunta, ar trebui sa ne gandim ca exista cineva acolo, care ajuta nuntasii cand au crize de la prea multa bautura. fara sa ceara bani pentru asta, fara isi doreasca audiente si cote de popularitate.

Am sa mentionez succint cateva nume, pentru majoritatea cititorilor –  necunoscute:

Fane – muntoman inrait! Participant la cateva actiuni de salvare/recuperare montane. Nu il vedeti in tabloide. Nu solicita castiguri pentru ceea ce face – voluntar.Isi procura singur echipamentul(si credeti-ma nu este ieftin). Iar daca are ocazia este primul intr-o zona in care este nevoie de ajutor. RESPECT!

Claudia – voluntar SABIF(Serviciul de ambulanta Bucuresti Ilfov). Studenta. Autoperfectionista! Isi consuma tineretea intre doua garzi si studii. Nu are timp nici macar de un suc. Si nu se plange despre asta. O face din placere, cu placere… pentru oameni. RESPECT!

Cristi si Elena. Voluntari pe ambulanta! Amandoi au un bagaj de cunostinte despre ce poate salva un om intr-o situatie critica, care l-ar face si pe Bear Grills sa se incline. Probabil cei mai tacuti oameni pe care i-am cunoscut cand i-am intrebat despre activitatea lor. Salveaza vieti! RESPECT!

Relu – Salvamont! Unul dintre cei care m-au invatat ca muntele nu te iarta daca esti indolent. Un om care la fel ca si cei mentionati mai sus, evita lumina reflectoarelor. De fapt aceasta nici nu il cauta. Un suflet frumos, nobil si incercat. Fortat sa vada oameni prabusiti, oameni pe care nu i-a putut ajuta, si care probabil si-a gasit alinarea in momentele in care si-a dat seama ca prezenta si experienta lui au facut diferenta intre viata si moartea altora. Un monument de omenie – RESPECT!

Locotenent(post-mortem) Aura Ion a devenit o eroina si un model. Respect!

Iar cei mentionati mai sus sunt inca eroi – in viata. Pentru ca in ciuda obstacolelor pe care le au de trecut zilnic isi continua neperturbati rolurile asumate. S mi-as dori sa ne amintim de ei si cand nu este cazul. Pentru ca ei sunt acolo.

Merita promovati ca exemple pentru tinerele generatii. Si pentru cele mai vechi… poate invatam ceva. invatam putin despre onoare si demnitate. Virtuti pe care acesti oameni le poarta cu ei zilnic…

Este o onoare pentru mine sa va cunosc!

Va multumesc! Ma inclin in fata voastra!

Later Edit: Elena nu mai este voluntar – este angajat al Serviciului Ambulanta

Advertisements
This entry was posted in Pareri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Respect

 1. Bianca Badea says:

  Chiar daca presa ar fi interesata de astfel de oameni, ei probabil ca ar refuza lumina reflectoarelor. Sunt prea buni si prea modesti pentru asta.

 2. Foarte frumos articolul, Vlad. Sunt niste exemple foarte bune, atitudini care merita si trebuie promovate.

 3. Natural says:

  Si eu te felicit pentru articol, pentru personaje si pentru felul in care le-ai prezentat.

  Ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa intarziata.

  Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu la leapsa.

  Spor lepsuitor!

  • vladvvlad says:

   ms de leapsa… iar referitor la personaje… sunt persoane reale… persoane dragi mie… exemple prin definitie… p.s .. ms si pentru nominalizare 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s