Respect(II) – Nebunii de alb – Editia a 3a

Voi vorbi in acest articol despre oameni apropiati mie. Oameni care m-au primit in mijlocul lor, si care mi-au demonstrat de-a lungul timpului ca sunt o familie. Oameni care s-au cunoscut datorita unei pasiuni comune – motocicletele.

Dar nu este vorba despre mine. Este vorba despre ei, si despre modul in care, renuntand la o zi pe care o puteau petrece in sanul famillilor, alaturi de copiii lor, dar pe care au ales sa o petreaca in mijlocul naturii dezlantuite. Ajutandu-i pe altii.

Sa spun pe scurt ce insemna “Nebunii De Alb”. Este o campanie umanitara initiata de catre RC(Riding Club) Free Riders, in asociere cu “Rock’n Regie”. Este o campanie desfasurata atunci cand vremea a ales sa loveasca crunt oameni cu posibilitati reduse. Oameni lipsiti de familii, sau chiar de ajutorul celor din comunitatea din care fac parte.

Duminica, campania “Nebunii De Alb” a ajuns la cea de-a treia editie. Oamenii de care va spuneam mai sus(membrii Free Riders si cei care sunt alaturi de ei) au ales sa mearga in comuna Tintesti,  judetul Buzau, si sa ajute la deszapezirea a doua case aflate la marginea acestei comune, ale caror locatare au fost invinse de catre urgia alba. Case ingropate la propriu sub munti de zapada. Oameni care nu aveau acces la animale, pompe de apa, magazie de alimente(grau porumb etc). Oameni pe care de obicei, iarna nu ii iarta. Deoarece se gasesc la marginea satului, loc in care vantul si zapada isi fac de cap.

Ajunsi acolo la ora 11, cei 30 de “Nebuni de alb”,  au reusit in circa 4 ore sa aduca un zambet in ochii unor oameni batrani si neajutorati. Le-au redat accesul la cele trebuincioase unui trai decent. Singuri, nu stiu in cat timp ar fi reusit sa faca, ceea ce au facut participantii la aceasta campanie.

Mentionez totodata faptul, ca pe langa campania propriu-zisa de deszapezire, cei din “Free Riders”, impreuna cu “Rock’n Regie” au desfasurat si o campanie umanitara destinata familiilor nevoiase de pe raza comunei respective, si anume oferirea unor pachete cu alimente de baza.

Nu voi insista asupra celor vazute la fata locului. Dar voi incerca sa ii mentionez pe cei care au participat la aceasta campanie.

In primul rand cele patru fete: Anca(a dat la lopata cot la cot cu baietii), Miki, si Anuta, Foka mica(asa este cunoscuta de catre prieteni).

Octavian – fotograf. Participant la toate actiunile cu caracter umanitar desfasurate de catre “Free Riders” si/sau “Rock’N Regie”. Tzetze(asa cum este cunoscut de catre prieteni) este si cel ce mi-a dat o mana de ajutor la scrierea acestui articol – lucru pentru care ii multumesc.

Marcin – baiatul polonez, a facut un gest respectabil ce ii face cinste si demonstreaza ca un scop bun poate aduna la un loc oameni cu principii si gandire asemanatoare. Afland despre aceasta campanie prin intermediul facebook, a venit necunoscand pe nimeni, sa ofere o mana de ajutor. Locuieste in Romania din 2009, si vorbeste foarte bine romaneste, demonstrand totusi, ca nu exista granite atunci cand este vorba de sentimente si umanitate. Puteti afla despre ceea ce face la noi in tara aici.

Membrii Free Riders, oameni care, dupa cum spuneam si mai sus, sunt gata sa renunte oricand la orele de odihna in sanul familiei, pentru a-i ajuta pe altii. Campaniile umanitare initiate si sustinute pana in acest moment de catre ei, vorbesc de la sine.

Prietenii Free Riders. Cei care sunt alaturi de ei, mai ales in momentele in care este nevoie de sprijin din exterior, cei care lasa orice pentru a sprijini aceste actiuni, ce AU nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.

Rock’n Regie“. Initiator si sponsor si participant la acesta campanie(si nu numai).

Vreti sa ii cunoasteti, sa aflati despre actiunile lor viitoare? O puteti face prin intermediul paginilor de internet, pe facebook, de la prieteni,  sau de ce nu? chiar la ei acasa! In “Rock’n Regie”.

A fost o experienta dureroasa dar nu imi pierd increderea in umanitate, si atata timp cat vor putea sa facem un bine, vor continua! De aceea, momentan, voi posta o singura fotografie. Cea cu participantii la aceasta a treia editie a campaniei “Nebunii de Alb”. Vor urma si altele.

nebuni

Eu unul ma inclin in fata lor!

RESPECT!

Advertisements
This entry was posted in Pareri, Ultimele Aberatii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Respect(II) – Nebunii de alb – Editia a 3a

  1. bsreutlingen says:

    RESPECT si din partea mea! Toata STIMA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s