Implacabil

Imagine

Adevarul este implacabil. Iese la iveala oricat am incerca sa il ascundem sau sa fugim de el. Si este dureros atunci cand el exprima ceva de care ne temem. Uneori, ne ferim de el, il imbracam in haine placute noua, incercam sa ii oferim alte sensuri, desi, de cele mai multe ori, exista un singur sens: cel in care nu ideea sau ceea ce simtim noi reprezinta realitatea.

Exista in online tot felul de texte care sa te faca sa lupti, imagini care sa te faca sa zambesti gandindu-te ca daca le iei de bune, astrele se vor alinia in sensul dorit de tine. Exista in jurul fiecaruia dintre noi prieteni care te indeamna sa faci tot ceea ce iti sta in puteri  pentru a obtine ceea ce vrei. Cand este vorba de lucruri cum ar fi: locul de munca, o calatorie in strainatate, o masina noua, este posibil ca sfaturile acestea sa fie aplicabile. Nu si cand este vorba despre persoanele de care esti atasat, persoanele pe care le doresti alaturi de tine.

Costache Negruzzi i-a atribuit lui Alexandru Lapusneanu, in opera cu acelasi nume, urmatoarea fraza : “daca voi nu ma vreti, eu va vreu!”

Desi contextul este total diferit, am auzit de-a lungul timpului, aceeasi zicala(impropriu spus), aplicata de catre unii oameni in cadrul relatiilor.

Desi nu reusesc sa inteleg cum. Eu stiu ca orice relatie, poveste romantica, etc, este construita intre doi oameni care au acelasi scop: sa fie impreuna. Poate mai exista varianta in care unul dintre cei doi nu este sigur, dar exista o deschidere inspre atingerea acelui scop final. Dar ce te faci atunci cand doar unul dintre cei doi are acest obiectiv stabilit, fara a lua in calcul dorinta celuilalt? Pai de obicei, transformi adevarul, mai mult sau mai putin evident , in ceva convenabil tie. Asculti sfaturile celor din jur, care te indeamna: lupta, convinge, arata-i ce ii poti oferi! Mananci pe paine texte de pe internet care spun ca totul va fi roz atata timp cat tu crezi ca se poate intampla ceea ce iti doresti. Actionezi de asemena maniera, te chinuiesti sa (ii)demonstrezi ca tu esti cel/cea potrivit/a. Degeaba.

Apare la un moment dat momentul in care cartile trebuie intoarse. Iar atunci intervine duritatea adevarului(de care ne feream). Realizam(sau ni se spune), ca oricat am incerca, oricat ne-am dori, orice am face, anumite lucruri nu se vor intampla niciodata.

Adevarul Implacabil. Ramai de cele mai multe ori cu un sentiment amar, pe care in timp probabil nu il vei uita. Ramane ideea ca ai incercat, dar pe termen scurt si mediu, ramane durerea provocata de zidul pe care l-ai lovit. Poate ai fi putut evita situatia. Dar de cele mai multe ori, orbiti de sentimente, ignoram creierul.

Iar acesta este un adevar…. implacabil…

Advertisements
This entry was posted in Ultimele Aberatii and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Implacabil

  1. Rodica says:

    uite-un îndrăgostit! :9

  2. Sentimentalule 😀

  3. Eu cred ca trebuie sa lupti pt o persoana daca crezi ca se poate realiza ceva, ca ai o sansa, dar daca acea persoana iti da clar de inteles ca nu atunci e mai bine sa renunti…
    Spun asta pentru ca am trecut prin asta…si am luptat degeaba…intr-un final am inteles ca acea persoana nu era pt mine si ca ma vedea doar ca pe o prietena si nimic mai mult.

    Poate ca sfaturile acestea pozitive nu merg in situatii din acestea pentru ca te fac sa crezi ca ceea ce doresti se poate realiza, si cumva conduc la o cadere mai dureroasa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s