Paralele

paralele 

Orice motociclist începător are un moment cheie: prima ieșire in trafic cu motocicleta . De obicei o cunoaște cât de cât, s-a plimbat pe străduțe lăturalnice, în locuri fără alți participanți la trafic. Impresia este că are idee despre ce este vorba, iar experiența din școala ii ofera o siguranță oarecare care îi dă aripi.

Dar mersul în trafic nu se compară cu stradă goală pe care s-a plimbat inițial. Înseamnă situații neprevăzute, reacții pe care nu și le imaginase. Prima frână mai puternică pe spate care îi blochează roata și îi face mașinăria de sub el să fugă, în ce direcție vrea ea.

Cam la fel este și cu o primă întâlnire cu o femeie. Ai impresia că știi la ce te înhami. A acceptat întâlnirea, deci nu trebuie să o mai impresionezi. Trebuie să ajungeți să va cunoașteți reciproc. Dar, este o loterie. Poate v-ați cunoscut într-un bar, muzică tare, v-ați plăcut, și ați decis să mergeți mai departe. Și aici mă refer la o cafea, nu la victorioasă noapte de sex după cine știe câte sticle sau pahare din diverse licori.

Și la fel ca în cazul motocicletei apar surprizele la acea primă întâlnire. Nu reacționează exact așa cum te așteptai. Nu vă aflați neapărat pe aceeași lungime de undă. Trebuie să reacționezi, să improvizezi, și să ghicești în ce fel se dezvoltă situația, să prevezi și să acționezi în consecință. Este posibil să nu îți mai dorești să repeți întâlnirea. Dar la fel că și în cazul motocicletei, probabilitatea de a dori și o a doua șansă, este mai mare.

În motociclism ca și în viață, este destul de simplu: cazi, te ridici, înveți lecția și mergi mai departe. Există în anumite cazuri și momentul în care doar cazi și nu te mai ridici.

La fel și la întâlniri. Simți intodeauna dorința de a merge mai departe. Dar uneori ceea ce simți nu este în concordanță cu ceea ce se întâmplă. Și atunci doar cazi. Fară a te mai ridica.

Ce ne face să mergem mai departe? Ce ne face să continuăm? Cum ne adaptăm?

Și de fapt cine ne garantează că vom reuși? Nimeni.

Doar dorințele interioare: de a stăpâni mașinăria, de a avea pe cineva lângă noi, de a trăi.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Ultimele Aberatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s