Ce as incerca eu sa schimb – Guest Post

Raluca, o bloggerita care participa la SuperBlog incepand cu prima editie a acestuia. Un om care are multe de spus, si pe care decat sa o interveviez, am preferat sa o invit sa scrie… Aflam mai multe despre ea prin intermediul textului de mai jos. Ii multumesc pentru raspunsul promt la invitatia de a participa la rubrica de Guest Post a acestui blog.

“Suntem oameni si gresim. Fiecare din noi. Mai mult sau mai putin.
Traim in spatiu si timp si asta nu putem schimba. Dar putem sa ne schimbam noi ca oameni, sa nu mai gresim, sa fim mai buni cu noi in primul rand si apoi cu cei din jurul nostru. E adevarat, ne schimba greutatile si experientele de viata, ne fac mai buni sau mai rai, mai darnici sau mai egoisti. Dar in esenta ramanem aceeasi oameni.
Cred ca ar trebui sa modelam lumea dandu-ne pe noi exemplu. Oferind in primul rand bunatate, zambete si bucurii. Incercand sa construim o lume frumoasa, fericita, simpla, colorata.
Ar trebui sa schimb si eu multe la mine: mi-as dori sa fiu mai buna, mai intelegatoare, mai rabdatoare, sa am mai multa grija de mine .. dar in lumea in care traim e rau sa fii bun, asa ca m-am adaptat si eu. 

Vrem sa traim mai bine, dar nu facem nimic pentru asta. Nu muncim mai mult sau nu gandim, fugim unii de altii, ne uram, ne inselam, suntem orgoliosi, mandri in prostie, incapabili de altruism sau empatie.
Ce as schimba eu in lumea asta, in special in Romania zilelor noastre?
In primul rand educatia. Si as incepe cu cei mici. Si prin ei ajungem si in casele celor mai mari. As organiza niste ore after-school in care copiii sa invete ce inseamna respectul, civilizatia, lumea, ce inseamna sa ajuti pe cineva, ce inseamna o echipa, ce inseamna sa traiesti sanatos s.a. Jocuri in echipa si ore de sport, de bune maniere, cultura si civilizatie. 

Sa invatam generatia urmatoare sa-i pese. Sa-i pese de celalalt si sa-i pese de lumea in care traieste. Sa-si cladeasca niste principii si sa le respecte. Si sa rada, dar sa rada sincer, din suflet; sa se bucure de viata.
As mai schimba in tara noastra draga sistemul de sanatate. Platim asigurari dar abia daca beneficiem de ceva atunci cand avem nevoie. Ma gandeam..daca din cei 9.5% CAS, sa spunem 5% ar ajunge inapoi la noi intr-un fel..intr-un cont special creat pentru sanatate. Si de fiecare data cand e nevoie de ceva mai mult fata de ceea ce iti ofera sistemul public, platesti din acel cont.
Sunt o visatoare..da, stiu asta. Dar tare as vrea sa traiesc intr-o lume mai buna, mai intelegatoare, mai sanatoasa si mai vesela.

Image

This entry was posted in Guest Post and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment